Artikel 04:Menggendalikan pintu rumah?

Tips mengendalikan pintu rumah 1)Pertama sekali tentukan budget yang ada di tangan ,kemudian kita cari boleh boleh cari diweb bisnes dan banyak lagi kawan kawan ke. 2)Buat sendiri pun boleh kalau geti ,kalau tidak geti upah orang la,. 3)Kalau tombol pintu rumah sahaja yang rosak,korang tukar situ,nak tahu tak cara dia macam mana? Buat sendiri… Continue reading Artikel 04:Menggendalikan pintu rumah?

Advertisements

Artikel 03:Bersungguh-sungguh membayar hutang

 Kita banyak sudah berhutang tetapi tidak mahu langsaikan,mungkin hendak bayar tapi ada komitment lain pula,jadi usah peduli sangat terhadap isu semasa,yang penting kita terus sungguh dalam setiap pekerjaan jadilah satu orang yang Professional.Dikala dahulu dikau memakai wang ptptn dengan ujub dan kesana kemari sambil tidak memikirkan masa depan yang akan berlaku dengan hidup dipenuhi hutang,percayailah… Continue reading Artikel 03:Bersungguh-sungguh membayar hutang

Artikel 02:Menghubungkan sahaja tiada maksud lain..

Article 02:Menghubungkan sahaja tiada maksud lain.. Assalamualaikum. Hai selamat pagi. Kerja kita menghubungkan peminat hartanah atau mereka yang tidak tahu cara untuk uruskan hartanah dengan betul Itulah kerja kami cuma menghubungkan sahaja. Melalui perantaraan info di wall dan blog. Melalui pembacaan mereka akn dapat idea atau garis panduan kehidupan mereka. Bila mereka membaca dengan sempurna,mereka… Continue reading Artikel 02:Menghubungkan sahaja tiada maksud lain..

Artikel 01:Berubah pandangan

Siapa yang terlibat dalam tukang rumah underconstruction?  Dewasa ini,dah memang kita sedia maklum tentang perkara ini,yang bertukang rumah kalau kita pergi kat site rata-rata orang dari bangladesh  indonesia,myanmar,jadi dengan tenaga mereka lah dapat disempurnakan projek perumahan sekarang , So walaupun kamu beli rumah baru nampak macam cantik dan wangi bersih lantai kilat,ketahuilah orang yang pertama… Continue reading Artikel 01:Berubah pandangan

La ada bayaran tersembunyi rupanya. 

Kisah hartanah 21 Rumah underconstruction Rumah belum siap tapi dah kena bayar apa yang anda perlu tahu pasal ini. 1)Teori:Kebiasaan rumah baru yang cantik dan nampak gah,disebalik itu juga tersembunyi iaitu namanya progressive payment ,bayaran semasa pembinaan,kita kena lihat pada jenis rumah biasanya utk rumah landed lebih kurang 24 bulan,rumah awangan lebih kurang 36 bulan.… Continue reading La ada bayaran tersembunyi rupanya. 

Carian Rumah Pertama Habis pening kepala

Kisah hartanah 20 Bagaimana untuk pilih Rumah Undercon supaya anda tidak rugi? 1)Pertama sekali bila da sampai masanya korang boleh check pendapatan tetap berapa?pendapatan sampingan berapa?pendapatan tidak tetap berapa ?, 2)Memang mudah kalau faham lepas tuh kata org lama check potongan kwsp,sosco,cukai bulanan ,zakat,lain-lain. 3)Juga jangan lupa berkaitan ccris,pembiayaan kenderaan,pembiyaan peribadi,kad kredit,Asb,PTPTN,lain-2 korg kene igt,CTOS… Continue reading Carian Rumah Pertama Habis pening kepala

Kisah hartanah 18

Kisah hartanah 18 Selamat sejahtera,selamat berhujung minggu bersama keluarga dan rakan. Kalau perhatikan rata-rata tak semua orang ada duit nak beli rumah,ada yang baru habis belajar,baru kahwin,baru masuk tempat kerja. Lagi-lagi hendak bayar hutang belajar,jadi memang itu kita paham da kalau situasi orang malaysia,memang kebanyakkan orang macam tuh. Kakadang selalu rasa diri tak mampu nak… Continue reading Kisah hartanah 18

Kisah hartanah 17

Kisah hartanah 17 Salam sejahtera, Check perkara ini kepada mereka yang ingin mengendalikan current akaun. Pertama sekali dilihat pada setiap jualan perniagaan,urusniaga berkaitan dengan perniagaan kita,hasil duit perniagaan itu akan disalurkan pada akaun bisnes kita. Kemudian setiap bayaran yang diterima,duit itu akan dikeluarkan daripada akaun bisnes kita. Melihat pada setiap komisyen jualan,jika kamu ada terlibat… Continue reading Kisah hartanah 17

Kisah hartanah 16

Kisah hartanah 16 Jadilah professional ,jgn jadi perosak. Dan sentiasa eveready-sentiasa bersedia kalau hendak membeli rumah . Beli dengan hati yang suka tapi jangan beli dengan suka hati je,alamatnya memang sesat jalan ni. Bagaimana jadi orang yang eveready? Sentiasa bersedia dari sudut kewangan,mengetahui info tentang kaedah menambat buah hati yang dikenali sebagai rumah idaman. Tengok… Continue reading Kisah hartanah 16